latinica  ћирилица
20/07/2024 |  16:32 | Аутор: СРНА

Вулић: Политичко Сарајево из дана у дан потврђује да мрзи све што је српско

Политичком Сарајеву никакву штету не може нанијети долазак полиције из Србије, већ они то чине сами себи својим једнообразним дјеловањем и србомрзачким поступцима, оцијенила је шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Политичко Сарајево и генерално пробошњачке странке су апсолутно увијек били ограничени и усмјерени само на оно што је написано у "Исламској декларацији". Апсолутно не изненађује уско гледање из Сарајева на чињеницу да МУП Републике Српске и МУП Србије имају потписан Споразум о сарадњи - рекла је Вулићева Срни.

Она је указала да ова врста сарадње представља добру прилику да полицајци из Србије своја искуства и знања пренесу колегама из Републике Српске.

- Подсјетила бих да у Сарајеву заборављају да Дирекција за координацију полицијских тијела и Гранична полиција БиХ немају довољно полицијских службеника који би могли да заштите границе БиХ, те да им у томе помаже МУП Репубике Српске - додала је Вулићева.

Шеф Клуба СНСД-а у Представничком дому Параламентарне скупштине нагласила је да су добре све активности и којима припадници МУП-а Републике Српске могу да стекну додатна искуства, подсјећајући да је полиција у Србији недавно управо имала случајеве напада на службена лица и покушаје терористичких напада.

- Треба узети у обзир да се у посљедњем терористичком акту не зна да ли је нападач кренуо на границу са БиХ с циљем да убије неког од функционера Републике Српске, односно предсједника Републике /Српске Милорада Додика/ или можда, како поједини медији у Србији тврде, министра безбједности, да је то енигма јер га је спријечила полиција Србије - навела је Вулићева.

Она је упитала да ли је могуће да људи из ФБиХ, односно политичко Сарајево, могу бити толико ограничени, задрти и оријентисани против Срба да им смета да неко дође са искуством које, ако буде усвојено од наших полицајаца, може само да служи у заштити грађана и имовине.

- Они су лицемјерни, бахати, мрзе све што је српско и из дана у дан то потврђују - додала је Вулићева.

СДА је договорену полицијску сарадњу и распоређивање припадника МУП-а Србије у Бањалуци, Фочи и Требињу назвала "дијелом великосрпског пројекта" и "дестабилизацијом БиХ", док Демократски фронт од Савјета министара тражи да изда налог Граничној полицији БиХ и да се спријечи договорени долазак полицајаца из Србије.

Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је да ће од понедјељка, 22. јула, у Бањалуци, Фочи и Требињу бити распоређен по један униформисани полицијски службеник и службеник Управе криминалистичке полиције Србије који ће до 1. септембра радити заједно са колегама из Републике Српске.

На основу Меморандума о сарадњи током туристичке сезоне између министарстава унутрашњих послова Србије и Српске у истом периоду биће ангажовани полицијски службеници МУП-а Републике Српске у Београду, Новом Саду и Златибору које ће туристи моћи да контактирају.