latinica  ћирилица
20/07/2024 |  15:15 ⇒ 18:19 | Аутор: СРНА

Нешић: Припадници МУП-а Србије апсолутно су добродошли

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је да апослутно подржава долазак припадника МУП-а Србије у Републику Српску, као и свих оних који доприносе миру и стабилности у региону.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Нажалост, СДА, ДФ лажног Хрвата /Жељка/ Комшића и даље живе у ратним годинама и свуда виде имагинарне непријатеље. МУП Србије гарант је мира и стабилности како у Србији, тако и у региону и све наше безбједносне агенције, МУП Републике Српске и са нивоа БиХ и Федерације БиХ успјешно сарађују са МУП-ом Србије и спречавају криминал и корупцију - истакао је Нешић.

Он је рекао да, осим јефтиних политичких поена и игара, не види разлог за таква реаговања из ФБиХ у упитао шта може промијенити шест људи било гдје на свијету.

- Драга браћо из Србије, добро сте дошли у Републику Српску. Добродошлицу вам жели министар безбједности у Савјету министара - поручио је Нешић.

Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је да ће од понедјељка, 22. јула у Бањалуци, Фочи и Требињу бити распоређен по један униформисани полицијски службеник и службеник Управе криминалистичке полиције Србије који ће до 1. септембра радити заједно с колегама из Републике Српске.

На основу Меморандума о сарадњи током туристичке сезоне између МУП-ова Србије и Републике Српске у истом периоду биће ангажовани полицијски службеници МУП-а Републике Српске у Београду, Новом Саду и Златибору које ће туристи моћи да контактирају.

СДА је договорену полицијску сарадњу и распоређивање припадника МУП-а Србије у Бањалуци, Фочи и Требињу назвала дијелом великосрпског пројекта, док Демократски фронт од Савјета министара тражи да изда налог Граничној полицији БиХ и да се спријечи договорени долазак полицајаца из Србије.