latinica  ћирилица
19/07/2024 |  14:53 ⇒ 14:53 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Уставом одређено - делегате бира Народна скупштина Српске

Делегат Клуба српског народа у Дому народа парламента БиХ Радован Ковачевић рекао је данас да је у Уставу БиХ јасно одређено да делегате из реда српског народа у Дом народа бира Народна скупштина Републике Српске, која је, како је истакао, тај посао завршила.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Он је нагласио да у Дому народа треба да сједе делегати који представљају српски, хрватски и бошњачки народ, а не они који представљају Централну изборну комисију БиХ, америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија или Кристијана Шмита.

Ковачевић је рекао да је Сњежана Новаковић Бурсаћ данас у складу са Пословником и свим процедурама учествовала у раду Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

"То на који начин је она гласала или није гласала је њено лично право, као и било кога од других 14 делегата у Дому народа", рекао је Ковачевић новинарима у Сарајеву након сједнице Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Он је рекао да се у овом дому двије године ради, усвајају закони, направљени су неки значајни кораци.

"На основу тога што смо овдје радили, прво смо постали кандидат за чланство у ЕУ, па су отворени и преговори, а, ево, и данас смо усвојили буџет", навео је Ковачевић.