latinica  ћирилица
19/07/2024 |  22:10 ⇒ 22:10 | Аутор: СРНА

Вулин: Нећемо одустати од борбе за политику која се не одриче Косова и Републике Српске

Покрет социјалиста никада неће одустати од борбе за слободну и независну Србију и политику која се не одриче Косова и Метохије и Републике Српске, која никада неће увести санкције Руској Федерацији, рекао је предсједник и оснивач ове партије Александар Вулин.
Александар Вулин (фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/bs) -
Александар Вулин (фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/bs)

Вулин је са скупа своје партије поводом 16 година рада и политичког дјеловања подсјетио да су основани у лоше вријеме и да се чинило да се ствари никада неће промијенити, али да су у овој странци били убијеђени да мора доћи до промјене.

Он је додао да њих у Покрету социјалиста занима шта ће бити када се српски народ уједини у јединствену политичку нацију, када српски народ уради оно о чему су сањали његови преци вијековима – да живимо заједно у једној држави.

Он је захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу што је омогућио да Србија буде слободна, независна, поносна и храбра.

- За нас је најважнија политика слободне и независне Србије, политика војно неутралне Србије, политика која неће одустати од Републике Српске, која неће признати Косово и неће увести санкције Руској Федерацији - поручио је Вулин.

Поздрављајући амбасадоре Русије, Кине, Палестине, Сирије, Венецуеле и Белорусије који су присуствовали скупу, Вулин је додао да је једна од обавеза које је добио у Влади Србије сарадња са земљама БРИКС-а.

- БРИКС је будућност, наша понуда за будућност, коначно прилика да размишљамо о другачијој економији и савезима. Не заборавите да од БРИКС-а можемо добити више него што тражимо, а они не траже ништа од нас - рекао је Вулин.

Скупу Покрета социјалиста присуствовали су и предсједници Српске напредне странке Милош Вучевић, Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, Социјалистичке партије Српске Горан Селак и многи други представници политичких партија, као и уважени појединци из културног и медијског живота.