latinica  ћирилица
19/07/2024 |  18:29 ⇒ 18:31 | Аутор: ТАНЈУГ

Дачић посјетио повријеђеног полицајаца који се супротставио албанском терористи

Потпредсједник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић обишао је данас у Општој болници у Лозници Вјекослава Илића, полицајца који је повријеђен у ноћи у којој је Фатон Хајризи пуцао и убио Николу Крсмановића.
Дачић посјетио повријеђеног полицајца Вјекослава Илића (Фото: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ nr) -
Дачић посјетио повријеђеног полицајца Вјекослава Илића (Фото: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ nr)

- Обишао сам Илића, који је у стабилном стању и опоравља се. Србија цијени и поштује његову пожртвованост и храброст, али и вриједности које носи сваки српски полицајац, спреман да жртвује и сопствени живот како би заштитио своје грађане и државу - рекао је Дачић.

Додао је да се Илић, иако рањен, супротставио албанском терористи и покушао да га спријечи да побјегне.

Према његовим речима, "Србија се налази пред новим изазовима у којима сваки полицајац може да буде нападнут и зато наша мобилност мора да буде на највишем нивоу", саопштио је МУП Србије.

Дачић је поновио да је ликвидација убице српског полицајца показала да само здружени удар свих организационих јединица Министарства унутрашњих послова даје резултате и да ће такав рад убудуће бити пракса.

- Нажалост, ми смо изгубили једног од нас, нашег храброг Николу и то је бол коју сви носимо са собом. Још једном изражавам најдубље саучешће Николиној породици - казао је Дачић и додао да ће сви они који се усуде да нападну припаднике Министарства унутрашњих послова бити најстроже санкционисани.