latinica  ћирилица
19/07/2024 |  18:54 ⇒ 19:44 | Аутор: РТРС

Терориста који је убио српског полицајца ликвидиран у околини Лознице; И током хапшења пуцао на полицију (ВИДЕО)

Специјална антитерористичка јединица МУП-а Србије на обронцима планине Гучево у околини Лознице ликвидирала је Фатона Хајризија, убицу полицајца Николе Крсмановића.
Полиција Србије (фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs) -
Полиција Србије (фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs)

Терориста је откривен уз помоћ дојаве мјештанина који га је препознао са објављене фотографије. Из МУП-а Србије кажу да је ријеч о међународном случају и да ће од Њемачке тражити изручење брата убијеног терористе.



Само дан након убиства граничног полицајца Николе Крсмановића и рањавања његовог колеге Вјекослава Илића полиција је ушла у траг терористи Фатону Хајризију. Мјештани села надомак Лознице препознали су га са јуче објављене фотографије.

- Мјештанин сусједног места Трбушнице, видио га је јер му је тражио воду. Он не зна језик, као што смо и рекли и чим је отишао, мјештанин је прешао километар, два да јави да га је овдје видио и наша екипа је хитно отишли - рекао је министар унутрашљих послова Србије Ивица Дачић.

Убица је покушао да пређе Дрину и побјегне у БиХ, након чега се скривао у напуштеној фабрици гдје се годинама крију мигранти. Када је наишла полиција, Хајризи је пуцао на припаднике антитерористичке јединице и испалио 9 метака.

- Полиција га је ликвидирала, није имао у својој агенди да се преда, као што сте могли да видите и у изјавама његове породице, ријеч је о суровом и огрезлом криминалцу. Ово је пето или шесто убиство које је починио - додао је Дачић.

Подсјећамо, јуче је по међународној потјерници у Бијељини ухапшен један од саучесника, који је данас спроведен у Републичко тужилаштво у Бањалуци. Београд очекује његово изручење, као и других осумњичених.

У Лозници је сутра дан жалости. Убијени полицајац, Никола Крсмановић биће сахрањен на гробљу родном селу Јаребице..