latinica  ћирилица
19/07/2024 |  15:52 ⇒ 17:12 | Аутор: РТС

Ликвидиран убица полицајца; Дачић: Терориста тражио воду од мјештанина и то је помогло у проналажењу

Потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је у околини Лознице ликвидиран убица полицајца Николе Крсмановића.
Полиција Србије (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg) -
Полиција Србије (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg)

- Издали смо фотографију. То је помогло, мјештанин га је препозано јер тражио је воду од њега. Мјештанин је прешао два километра да би дојавио полицији. Непроспаване ноћи су за нама, само здружени удар свих може да да резултате. Ми ћемо радити на централизован начин, да буду ангажовани припадници локалне и специјалне јединице заједно - рекао је Дачић.

Дачић је навео да се скривао поред ријеке, тражио начин како да пређе преко ње.

- Кад је наишла полиција он је пуцао, полиција је испалила два хица, кренуо је да бјежи. Он је испалио девет метака. Полиција га је ликвидирала, није имао у својој агенди да се преда, ријеч је о суровом и огрезлом криминалцу, ово је пето или шесто убиство које је починио - каже Дачић.

Напомиње да је ово је међународни случај.

Међутим како је рекао министар ухапшено је још особа које су имале везе са овим догађајем.

- Он је из Прешева имао је договор да га пребаце до Лознице. Па даље преко границе. Један брачни пар је ухапшен српске националности. Муж је већ код нас осуђиван, очекујемо да ће БиХ да га пребаци у Србију. И човјек који је возио Албанца је лагао и он је ухапшен - каже Дачић.

Тражићемо од Њемачке да нам изручи његовог брата.

- Прича да му је брат украо докумета је лаж. Зашто се вратио ако је био у Њемачкој. Он му је послао документа и он је саучесник. Нећемо имати милости ни према коме, посебно не према Србима - каже Дачић.

Истакао је да му је жао је због породице полицајца који је убијен.

- Цијела Лозница је била у страху. Пратили смо га на камерама, налазили смо његове трагове на оградама. Овдје је његов пиштољ којим је убио полицајца - каже Дачић.

Честитао је свима који су учествовали у акцији.

Најавио је да ће сутра присуствовати сахрани полицајца и ићи да обиђе повријеђеног.