latinica  ћирилица
16/07/2024 |  11:12 | Аутор: СРНА

Вулић: Данашње гласање није само гласање за или против Нешића, већ за или против Српске

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је за Срну да ће се на данашњој сједници видјети "свачији траг у снијегу", односно да ли су посланици достојни представници и заштитници Републике Српске или ће отворено показати своју повезаност са странцима и Бошњацима.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Данас, када на дневном реду буде захтјев за смјену министра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића свако од нас ће показати ком јату припада - Републици Српској или стреми ка унитарној БиХ и загрљају странаца - истакла је Вулићева.

Она је навела да, према Пословнику о раду, Ненад Нешић неће бити смијењен ако у Представничком дому буде 10 српских гласова против захтјева за његову смјену и зато је ово још један велики испит за српски народ и Републику Српску.

- Имамо јединствену прилику да видимо да ли су Срби јединствени и колико мисле о Републици Српској, а колико о својим налогодавцима. Данас ће се најбоље видјети и ко сједи у Парламентарној скупштини зарад Републике Српске, а ко зарад ускостраначких интереса - указала је Вулићева.

Она је подсјетила да су све бошњачке странке своје јединство показале када је на дневном реду била смјена Зукана Хелеза, а данас ће јавност видјети да ли Срби коначно могу да са себе скину окове српског проклетства - нејединства, или ће показати да су достојни представници и заштитници српских националних интереса и Републике Српске.

- Данашње гласање није само гласање за или против смјене министра Нешића, већ за или против Републике Српске - констатовала је Вулићева.