latinica  ћирилица
16/07/2024 |  09:56 | Аутор: РТРС

Кошарац: Оправдано поставити питање безбједности предсједника Српске

У атмосфери линча и опште антисрпске хистерије, коју креирају радикалне бошњачке структуре уз подршку западног фактора, оправдано је поставити питање безбједности предсједника Српске Милорада Додика у Сарајеву, каже Сташа Кошарац замјеник предсједавајуће Савјета министара.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Не треба бити експерт у овој области да би се разумјело да је његова безбједност угрожена појављивањем у Суду БиХ. Сматрам да предсједник Додик не треба да се појављује у Сарајеву, првенствено због континуираних пријетњи, притисака, уцјена, те невјероватне количине говора мржње и вербалног насиља на друштвеним мрежама - написао је Кошарац на Инстаграм профилу.

Такође, додаје, и због изразито непријатељске атмосфере према Републици Српској и српском народу, која је несумњиво присутна у дијелу ФБиХ, али и због актуелних дешавања на глобалном нивоу.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

- Нажалост, свједоци смо да је ситуација ескалирала након непотребне резолуције о Сребреници, те да су интензивирани напади и притисци како на предсједника Додика лично, тако и на чланове његове породице. Предсједник Додик представља Српску и све њене грађане, који му у сваком изборном циклусу дају све веће повјерење. Напад на њега јесте напад на Српску и на све нас, грађане Српске!  - каже Кошарац.

Сматра да је свако досадашње појављивање пред Судом у Сарајеву доказ личне и политичке храбрости предсједника Додика, иза чије политике стоје институције и грађани Српске.

- МУП Српске је најорганизованија безбједносна институција која штити предсједника Додика и гарантује његову безбедност. Но, у оваквој атмосфери линча заиста је оправдано питати да ли и друге надлежне агенције могу гарантовати безбједност предсједника Додика у Сарајеву - навео је Кошарац.