latinica  ћирилица
08/07/2024 |  16:16 | Аутор: dnevni avaz

Конаковић: Све у вези кадета из Србије урађено у складу са надлежностима

Министарство спољних послова у Савјету министара је само прослиједило депешу Граничној полицији о доласку кадета Војне академије из Србије на годишњицу обиљежавања битке на Козари, што је била њихова обавеза, тврди Елмедин Конаковић, ресорни министар.
Елмедин Конаковић - Фото: РТРС
Елмедин КонаковићФото: РТРС

Конаковић тврди и да је све урађено у складу с процедурама и надлежностима.

- Ми смо добили депешу и прослиједили је. Немам ја надлежност нити Министарство да вршимо провјере. Гранична полиција затим поступа даље ако мисле да су потребне додатне провјере, то могу онда тражити од ОБА-е ако имају неку сумњу - тврди Конаковић, који се за Аваз јавио из Вашингтона.

Додаје да није било потребе да се о томе обавјештава Предсједништво БиХ.

- Знам да сам овима у СДА крив за све и то је тај наставак њихове прљаве кампање. Када не знају шта ће, Конаковић је крив за све. Међутим, Комшић би требао знати, након толико година паразитирања у Предсједништву, барем законе ове земље. То ме чуди. Нисам био, наравно, дужан да обавијестим Предсједништво. Најављени су студенти, кадети и војни представници, без наоружања, како је и наведено у депеши. Остале провјере и процедуре даље су на Граничној полицији БиХ. Зашто они нису обавијестили о свему Министарство безбједности БиХ ако је нешто сумњиво - рекао је Конаковић.

Подсјећамо, питомци Војне академије у Београду продефиловали су јуче улицама Приједора уочи обиљежавања 82 године од Битке на Козари, којем су присуствовали на Мраковици.