latinica  ћирилица
08/07/2024 |  16:23 ⇒ 16:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Нешић: Испоштоване све процедуре за долазак припадника Војске Србије

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић рекао је данас да су, према информацијама које има, испоштоване све процедуре неопходне за долазак припадника Војске Србије у БиХ и њихов дефиле кроз Приједор.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Ова тема је подигла тензије у БиХ, а Нешић каже да сматра да, "ако је евентуално постојао пропуст, онда је пропуст направило Министарство спољних послова".

- Као што вам је познато, Амбасада Србије упутила је дипломатску ноту Министарству спољних послова и најавила долазак кадета Војске Републике Србије и кадета МУП-а Републике Србије. Министарство је о томе упознало Граничну полицију и самим тиме су испоштоване све процедуре - рекао је Нешић за Н1.

Наглашава да не види ништа спорно у присуству Војске Србије.

- Ради се о ослободилачкој војсци, војсци Републике Србије и оно што могу да кажем: Хвала Богу па смо могли и у Братунцу и Приједору да видимо припаднике Војске Републике Србије, која је у овом тренутку гарант мира и стабилности, не само у Србији него и у региону. На крају крајева, њихови припадници су дошли да се поклоне жртвама усташког и нацистичког злочина - навео је Нешић.