latinica  ћирилица
05/07/2024 |  18:25 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

Ко стоји иза пријетњи смрћу српским званичницима у Сарајеву? (ФОТО/ВИДЕО)

Нове пријетње српским представницима у заједничким институцијама у Сарајеву. На адресу Кабинета министра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића стигла је још једна пријетећа порука упућена њему и шефу Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому БиХ Сањи Вулић. Друга је стигла у посланички клуб СНСД-а и опет је упућена Сањи Вулић. Обје су пријетње смрћу, од којих Нешића и Вулићеву, како наводи пошиљалац, неће заштити ни обезбјеђење ни блиндирана возила.
Скриншот - Фото: РТРС
СкриншотФото: РТРС

Министарство безбједности у Савјету министара саопштило је да предузима све потребне мјере да би осигурало безбједност Нешића и Вулићеве.

- Оно што мене брине, јесте да смо данас предмет пријетњи, а да сутра не будемо предмет напада - рекао је Нешић.

Ова данашња пријетња је јасна. "Министру несигурности", како наводе аутори пријетећег писма, и Вулићевој, Алах ће ускоро досудити и од тога их неће сачувати, "гориле" и блиндирана аута. И ово је једна у низу пријетњи које Ненад Нешић добија у посљедње вријеме. Застрашујућим сматра количину мржње у посљедњем писму које је прослиједио истражним органима, да како каже, реагују прије него што буде касно.

- Никада нећу одустати од тога да износим истину, да причам о српским жртвама, да браним Републику Српску и заиста сви који мисле да ће ме уплашити оваквим порукама, чак и ако се деси неки напад на мене, ни то ме неће зауставити да заступам интересе српског народа, Републике Српске - навео је Нешић.

      View this post on Instagram

A post shared by Ненад Нешић - Nenad Nešić (@nenadnesic.dns)

Да овако изгледају активности политичког Сарајева када покушавају изабраном посланику из Републике Српске ускратити слободу говора и дјеловања јер им смета истина – каже Сања Вулић, након поште нимало пријатног садржаја која је на њено име стигла у посланички клуб СНСД-а.

- Само пријетите, само вријеђајте и знајте, само једном ме убити можете. Нецивилизовани, острашћени свијете понављам, БиХ може бити дејтонска или никаква. Срби се неће повиновати и никада нису. Живјела Република Српска - изјавила је Вулић.

Страначки колега Вулићеве, Милорад Којић посебно забрињавајућим сматра то што онај ко пријети зна да има обезбјеђење, које је неће сачувати. Ово је, упозорава, порука некога ко прати кретање Сање Вулић.

      View this post on Instagram

A post shared by Sanja Vulić (@sanja_vulic)

- Што мора бити итекако посебно посматрано, што мора бити посебно испитано и истражено да се санкционише односно да се приведе онај ко је то учинио и да се санкционише - навео је Којић.

Пријетње непознатог лица путем телефона, прије неколико дана добио је замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић. Полицијску пратњу добио је од МУП-а Српске и Федерације БиХ, а од директора Дирекције за координацију полицијских тијела само савјет – да сам брине о својој безбједности. Пријетње званичницима јасна су, каже, порука.

- Да Срби у Сарајеву нису сигурни, вјероватно због ставова које заступамо, због тога што бранимо интересе Републике Српске на заједничком нивоу. Али, оно што ја могу поручити јесте да мене пријетње неће уплашити да ћу остати достојанствено у Сарајеву у Министарству одбране како бих бранио интересе Републике Српске - додао је Гогановић.

Из Министарства безбједности, уз информацију да се предузимају радње на безбједности Нешића и Вулићеве, саопштено је да посебно забрињава чињеница да су пријетње ескалирале у тренутку када су видљиве посљедице нелегалног и нелегитимног дјеловања бошњачке политичке елите у Генералној скупштини УН, које је кулминирало фијаском резолуције о Сребреници.