latinica  ћирилица
05/07/2024 |  18:11 | Аутор: СРНА

Амбасада САД: Надлежни да истраже пријетње упућене Вулићевој и Нешићу

Амбасада САД у БиХ истакла је да су неприхватљиве било какве пријетње насиљем, као и да институције надлежне за владавину права треба да истраже пријетње упућене министру безбједности у Савјету министара Ненаду Нешићу и шефу Клуба СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сањи Вулић.
Амбасада САД у БиХ (Фото: FB/United States Embassy to Bosnia and Herzegovina) -
Амбасада САД у БиХ (Фото: FB/United States Embassy to Bosnia and Herzegovina)

- Као што смо много пута рекли, било које пријетње насиљем су неприхватљиве и институције надлежне за владавину права у БиХ имају одговорност да истраже ове и сличне случајеве - одговорено је Срни из америчке Амбасаде, на молбу да прокоментаришу пријетње којима су у посљедње вријеме све више изложени српски званичници, а посљедње су упућене Вулићевој и Нешићу.

На адресу Кабинета министра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића данас је стигла пријетећа порука упућена њему и шефу Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сањи Вулић.

- Теби и оној Вулићки влахињи што се правите да сте из Сарајева ускоро ће Алах досудити. Ђаба вуцарате гориле и блиндирана аута од ножа и клања нико побјего није - пише у пријетећој поруци коју Срна преноси дословно, без корекције правописних грешака.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић добила је данас још једну у низу пријетњи по живот у којој се наводи да јој се "ближи крај".

- Ћетникушо ближи ти се крај. Неће те спасит ни ти ћетници што с тобом ходају. Кажеш само дејтонска БиХ а ја ћу те увјерит када не буде вас влаха биће наша и обећана Босна по Алаху - наводи се у пријетећој поруци упућеној на адресу "Клуб црвене секте, СНСД Трг Босне и Херцеговине 1 Сарајево".