latinica  ћирилица
05/07/2024 |  09:09 ⇒ 09:11 | Аутор: СРНА

Гогановић: Оставка ратнохушкачког министра Хелеза - најбољи пеницилин за стабилност БиХ

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић истакао је да је најбољи пеницилин за мир и стабилност у БиХ да ратохушачки министар одбране Зукан Хелез поднесе оставку.
Александар Гогановић - Фото: Уступљена фотографија
Александар ГогановићФото: Уступљена фотографија

- Жалосно је по грађане и опасно по БиХ када се налазимо у ситуацији да министар одбране константно шири ратнохушкачку политику и јавно показује мржњу према Републици Српској и српском народу. Не мора Хелез вољети Српску као што је волим ја, али треба да је уважава и поштује - нагласио је Гогановић, коментаришући снимак дрона који је објавио Хелез, уз поруку "најбољи пеницилин за `раздруживање`, а при том домаће".

Гогановић је навео да у систему одбране једну трећину попуњавају припадници Оружаних снага из реда српског народа који су у великом проценту из Републике Српске и који се не осјећају угодно слушајући константне нападе Хелеза на Српску.

- За годину и по нашега мандата Хелез није успио да схвати једно - да он није министар одбране Федерације БиХ, него се налази на челу заједничких Оружаних снага БиХ - навео је Гогановић.

Осврнувши се на Хелезову изјаву о производњи дронова у БиХ, Гогановић је подсјетио да Министарство одбране нема надлежност над намјенском индустријом, јер та надлежност припада ентитетским министарствима.

- Док се колега Хелез слика са дроновима и пушкама, упућујући при том поруке које су опасне и неприкладне уз функцију коју обавља, војници, подофицири и официри немају основне услове за живот и рад на војним локацијама, исхрана није адекватна, објекти нам се урушавају и прокишњавају, а нове униформе нису добили годинама. Нажалост, за ове стварне проблеме колега Хелез нема времена, јер се слика са дроновима и пушкама, шаље ратнохушкачке поруке и на тај начин шири страх и панику међу грађанима БиХ - указао је Гогановић.