latinica  ћирилица
05/07/2024 |  14:08 ⇒ 14:08 | Аутор: СРНА

Министарство безбједности: Предузете мјере ради осигурања безбједности Нешића и Вулићеве

Министарство безбједности у Савјету министара саопштило је да предузима све потребне мјере да би осигурало безбједност министра безбједности Ненада Нешића и посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сање Вулић, којима су упућене изузетно озбиљне пријетње.
Заједничке институције БиХ - Фото: РТРС
Заједничке институције БиХФото: РТРС

Министарство је најоштрије осудило пријетње Нешићу и Вулићевој, за које је навело да представљају непримјерен и неприхватљив напад на личну безбједност и достојанство носилаца функција на нивоу БиХ, те истакло да ће, у сарадњи с надлежним институцијама, радити на идентификацији и санкционисању одговорних за пријетње.

Из Министарства безбједности саопштено је да посебно забрињава чињеница да су пријетње ескалирале у тренутку када су видљиве посљедице нелегалног и нелегитимног дјеловања бошњачке политичке елите у Генералној скупштини УН, које је кулминирало фијаском резолуције о Сребреници.

Такви поступци додатно поларизују ионако крхке политичке односе унутар БиХ и стварају атмосферу несигурности и неповјерења, истиче се у саопштењу.

Из Министарства безбједности навели су да политичкој кризи и продубљивању неповјерења у вези с темама које дуго дијеле БиХ, доприносе дијелови међународне заједнице, вођени сопственим геополитичким интересима, у садејству с послушничким менталитетом дијела политичке елите из БиХ.

У саопштењу се додаје да прошлост треба оставити, не инсистирати на темама о којима постоје различити погледи, те да треба строго поштовати Дејтонски мировни споразум и уставну структуру БиХ.

Министарство безбједности је навело да ће наставити с радом на заштити свих грађана и институција од било каквих пријетњи и напада, те ће се досљедно борити за владавину права и безбједност у цијелој БиХ.

На адресу Кабинета министра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића данас је стигла пријетећа порука упућена њему и шефу Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сањи Вулић.