latinica  ћирилица
04/07/2024 |  22:16 ⇒ 22:26 | Аутор: sputniknews.com

Вучић: Увијек одговорим на Путинов позив за разговор, као и он на мој

Кад год је предсједник Русије Владимир Путин изразио жељу да разговарамо и да се видимо, мој одговор је био позитиван, кад год сам ја изразио жељу да разговарам са предсједником Путином, његов одговор је био позитиван, рекао је вечерас предсједник Србије Александар Вучић.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ)

Овако је председник Србије демантовао медијске спекулације да руски предсједник Владимир Путин није хтио да му се јави и да је замјеник руског шефа дипломатије Александар Грушко, који је недавно боравио у Србији, брзо напустио Србију.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Све што је написано представља ординарну лаж. Желим да обавијестим грађане да имамо веома коректне односе са Руском Федерацијом, да нисам покушао, ниједном, да разговарам са Путином, али ми је интересантно како они који се заклињу у тобожње западне вриједности, али кад је у питању напад на власт у Србији, за мање од 24 сата постају највећи русофили. Толико о принципима. Него, питам их и очекујем одговор, када и преко кога сам изразио жељу да разговарам са руским предсједником, а пошто знам да се то није догодило, надам се једном малом извињењу? Не мени, већ грађанима које су обманули - написао је Вучић на друштвеним мрежама.