latinica  ћирилица
04/07/2024 |  20:43 | Аутор: СРНА

Апелациони суд одбацио жалбе Срба ухапшених због Бањске

Апелациони суд самопроглашеног Косова одбио је жалбе тројице Срба ухапшених због инцидента у Бањској и потврдио рјешење Основног суда у Приштини о продужењу притвора.
Приштина (Фото:  TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ nr) -
Приштина (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ nr)

Осумњичени Владимир Толић, Благоје Спасојевић и Душан Максимовић ухапшени су након сукоба у Бањској, а у притвору су од 26. септембра прошле године.

Адвокат Милош Делевић, бранилац ухапшеног Владимира Толића, рекао је да још није добио одлуку суда, али да га она не изненађује, јер је циљ да сва тројица остану у притвору до подизања оптужнице.

- Ако је одлука објављена на сајту суда, то је чињенична ствар и вероватно ћемо је сутра добити на мејл као браниоци. То је формалност. Мене као адвоката, таква одлука уопште не изненађује, она је очекивана - рекао је Делевић за "Косово онлајн".

Апелациони суд самопроглашеног Косова одбио је данас жалбе бранилаца са образложењем да су неосноване, уз оцјену да "постоји ризик да ће осумњичени поновити кривична дјела, починити друга, утицати на свједоке или напустити Косово".

Осим тога, потврђено је рјешење Основног суда у Приштини од 21. јуна којим је тројици Срба притвор продужен за два мјесеца због сумње да су "починили тешка кривична дјела против уставног поретка и безбједности Косова" и "терористички акт".