latinica  ћирилица
04/07/2024 |  15:26 ⇒ 15:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Николић правоснажно осуђен на казну доживотног затвора због убиства дјевојчице (2)

Апелациони суд у Нишу правоснажно је осудио Милоша Николића из села Доњи Дејан на казну доживотног затвора због оптужбе да је 21. фебруара прошле године у Зајечару на смрт претукао П.В., двогодишњу кћерку своје ванбрачне супруге.
Апелациони суд у Нишу (Фото: www.ni.ap.sud.rs) -
Апелациони суд у Нишу (Фото: www.ni.ap.sud.rs)

Другостепени суд је одбио жалбу његовог браниоца и потврдио првостепену пресуду.

Ово је осма правоснажна казна доживотног затвора од 2019. године у Србији када је ова казна поново уведена, док је укупно изречено 11 таквих казни.

У обдукцијском налазу који је након смрти дјевојчице достављен Вишем јавном тужилаштву у Зајечару, смрт дјевојчице је наступила непосредно усљед престанка дисања и срчаног рада, узрокованог обимним јакостепеним повредама главе и посљедичним развојем јакостепеног отока мозга. Код дјетета су утврђене и друге повреде које све збирно представљају тешку тјелесну повреду опасну по живот.

Вјештачење судског вјештака из области неуоропсихијатрије указује да је Николић у вријеме убиства био у стању средњег пијанства, са количином алкохола у крви од 1,63 промила.

Николић је проглашен кривим да је 21. фебруара прошле године у изнајмљеном стану у Зајечару, више пута по глави и тијелу ударио двогодишњу кћерку своје ванбрачне супруге и тешко је повриједио, а дијете је превезено у Здравствени центар у Зајечару гдје је преминуло.