latinica  ћирилица
03/07/2024 |  15:36 ⇒ 15:49 | Аутор: РТРС

Скоко: СПС увијек подржава национално важна питања као што је Декларација

Социјалистичка партија Српске је подржала усвајање Декларације о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа.
Максим Скоко - Фото: РТРС
Максим СкокоФото: РТРС

Ова Декларација, према ријечима потпредсједника СПС-а Максима Скоке, представља важан корак ка очувању нашег идентитета, колективних права и културне баштине, док истовремено потврђује нашу опредијељеност за мирну и просперитетну будућност.

- Желим нагласити да Декларација није уперена ни против кога, већ је усмјерена на афирмацију права и побољшање положаја српског народа. Социјалистичка партија Српске се залаже за промоцију и заштиту права свих народа. Декларација је резултат наше дугогодишње борбе за равноправност и заштиту интереса српског народа. СПС је национално одговорна партија и наши посланици су гласали за њено усвајање - изјавио је Скоко, који је и шеф посланичке групе СПС у НСРС.

Скоко је изразио захвалност руководству Србије које наставља бригу о Србима у региону.

Он је додао да српски народ има право на заштиту својих права и слобода, као и на активно учешће у политичком животу, те да је Декларација темељ за осигурање тих права.

- Позивам све политичке и друштвене актере да препознају значај ове Декларације и да се придруже напорима за њену законску разраду и спровођење. Само заједничким радом и солидарношћу можемо осигурати да права нашег народа буду поштована и да заједно градимо стабилну и просперитетну будућност за све народе БиХ - изјавио је Скоко.