latinica  ћирилица
03/07/2024 |  10:07 ⇒ 11:38 | Аутор: РТРС

УЖИВО - НСРС о измјенама Закона о ветеринарству

Народна скупштина Републике Српске разматра Приједлог закона о измјенама Закона о ветеринарству у Републици Српској.
НСРС - пренос уживо -
НСРС - пренос уживо

Скупштину НСРС можете пратити на РТРС плусу и нашем порталу.

Народна скупштина разнотрила је Приједлог закона о измјени Закона о отпису потраживања, по хитном поступку.

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић истакла је да је у интересу Владе Српске било да, у складу са законским прописима, донесе олакшице при наплати пореских обавеза.

Образлажући Приједлог закона о измјени Закона о отпису потраживања у парламенту Српске, Видовићева је подсјетила да су порески обвезници, односно привредни субјекти од 2020. године били у тешкој ситуацији због појаве вируса корона.

- То је све утицало на то да одређени порески обвезници дођу у проблеме са заустављањем дијела производње и губитком ликвидности. Предложене измјене закона могу имати позитивне ефекте, а привредни субјекти биће ликвидни. Слични закони постоје и у ФБиХ, Србији, Хрватској и Црној Гори како би се олакшало пословање привредних субјеката - поручила је Видовићева.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

На дневном реду је и Приједлог закона о допуни Закона о банкама Републике Српске, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Инвестиционо развојној банци Републике Српске и Приједлог закона о допуни Закона о унутрашњем платном промету, сви по хитном поступку.

Посланици ће разматрати и Приједлог закона о ловству, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о мјерама безбједности у пословању готовим новцем и другим вриједностима - приједлог предсједника Народне скупштине Ненада Стевандића, као и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о геолошким истраживањима.

На приједлог предсједника Скупштине, посланици би требало да разматрају и Нацрт закона о допуни Закона о употреби заставе, грба и химне, што је у вези са Декларацију о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, коју је Парламент јуче усвојио.

Након завршетка редовне, требало би да почне и посебна сједница са једном тачком дневног реда - Информација о потреби покретања процедуре регулисања односа Републике Српске и Федерације БиХ, у складу са Дејтонским споразумом и међународним актима.