latinica  ћирилица
03/07/2024 |  10:58 ⇒ 11:50 | Аутор: РТРС

Ухапшен Бањалучанин који је пљачкао маркете (ФОТО)

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, у оперативној акцији "Стрип" идентификовали су и лишили слободе Р.М. из Бањалуке због постојања основа сумње да је починио три кривична дјела разбојништва.
Хапшење - Фото: РТРС
ХапшењеФото: РТРС

Р.М. се сумњичи да је на подручју града Бањалука, 6. октобра и 10. новембра 2023. године, те 26. јуна ове године, уз пријетњу употребе ватреног оружја, од радника три маркета отуђио 18.849 КМ, саопштено је из бањалучке Полицијске управе.

У саопштењу се наводи да је на основу наредбе дежурног судије бањалучког Окружног суда, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука извршен претрес стана и других просторија које Р.М. користи и да су пронађени предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела.

Уступљена фотографија

- Такође, на једној локацији на подручју општине Котор Варош пронађени су и током увиђаја изузети одјевни предмети и пиштољ марке "Blow ТR 17" које је лице Р.М. користило током извршења кривичних дјела, а потом одбацило - наводи се у саопштењу.

Уступљена фотографија

Р.М. ће након криминалистичке обраде бити спроведено у Окружно јавно тужилаштво Бањалука, уз извјештај о почињеним кривичним дјелима.