latinica  ћирилица
03/07/2024 |  11:43 ⇒ 11:43 | Аутор: РТРС

Кошарац: Декларација о заштити националних и политичких права важан историјски документ

Члан Предсједништва СНСД–а Сташа Кошарац упутио је искрене честитке посланицима и Народној скупштини Републике Српске на усвајању Декларације о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, напомињући да је ово важан историјски документ који третира најважније националне циљеве српског народа у 21. вијеку.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

- У Декларацији смо се јасно опредијелили за мир и она није усмјерена против било кога. Наше елеменатрно национално право је да дефинишемо своје националне интересе и политике, те да будемо спремни за кретања у будућности - навео је Кошарац на Инстаграму.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Кошарац је истакао да је кључно да српски народ остане окупљен око политика руководства Републике Српске и Србије - предсједника Милорада Додика и Александра Вучића.

- Те политике су фокусиране на заштиту националних интереса, мир и стабилност у региону, привредну сарадњу, те очување наше традиције и културе. Посебно смо поносни на чињеницу да је Декларација у Народној скупштини Републике Српске усвојена двотрећинском већином, јер то одражава нашу саборност и заједништво - поручио је Кошарац, који је и замјеник предсједавајуће Савјета министара.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је јуче Декларацију о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа и закључке у вези са овим документом са Свесрпског сабора у Београду.