latinica  ћирилица
02/07/2024 |  15:55 ⇒ 15:59 | Аутор: СРНА

За пет дана Јахорину посјетило више од 7.500 гостију

Јахорину је од почетка љетне туристичке сезоне 27. јуна посјетило више од 7.500 гостију, саопштено је из Олимпијског центра "Јахорина".
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Гости су остварили око 12.000 пролаза на љетњим атракцијама, а посебна је био снијег који су из Олимпијског центра производили, наводи се у саопштењу.

Из Олимпијског центра истичу да се Јахорина са чак 26 атракција претвара у зелено уточиште током љетних мјесеци и пружа незаборавно искуство за сваког посјетиоца.

Напомињу да је на почетку сезоне Јахорина угостила и рукометни и кошаркашки камп са око 800 дјеце.

- Наш циљ је јасан - желимо створити планину која је приступачна свима и на којој ће дјеца расти и развијати се. Увијек истичемо да смо до сада искористили само 10 одсто потенцијала Јахорине, а већ смо препознати као дестинација која нуди много - наводи се у саопштењу.

Сваки дан на Јахорини од 10.00 до 20.00 часова гости могу да уживају у панорамској вожњи гондолом "Пољице" и најдужем алпин костеру у Југоисточној Европи, док су адреналинске активности попут батерфлаја, тавера, лупстера, наутикџета, скајдајва и зиплајна доступни од 10. до 18.00 часова.

За откривање свих природних љепота планина гостима је на располагању и туристички возић "Срећко", а сви заинересовани могу истраживати природу и јахањем коња од 11.00 до 18.00 часова по планинским врховима.

За љубитеље авантуре на располагању су једини оф-роуд картинг у региону, икс рејсер, трамполина и олимп тубинг на врху планине, два дјечија парка "Пољице“ и "Рајска", плажа на 1.879 метара надморске висине, педалине, кајаци и лопте за ходање по води, бајк парк, бициклистичке стазе, терени за фудбал и кошарку, као и стазе за шетњу.

Из Олимпијског центра "Јахорина" позвали су све да дођу, истраже и увјере се зашто је Јахорина права љетна оаза пуна авантуре.