latinica  ћирилица
02/07/2024 |  21:13 ⇒ 21:15 | Аутор: РТРС

Српска и Црна Гора интензивираће сарадњу у области енергетике (ВИДЕО)

Република Српска и Црна Гора у наредном периоду радиће на интензивној сарадњи у области енергетике, речено је након састанка ресорних министара Српске и Црне Горе, Петра Ђокића и Саше Мујовића.
Струја - Фото: РТРС
СтрујаФото: РТРС

Заједнички циљ је изградња нових енергетских објеката у Херцеговини, на подручју Требиња и Билеће, као и соларних електрана.

Ђокић је рекао да је разговарано о више значајних тема, о потреби анализе укупних енергетских позиција којима Српска и Црна Гора располажу, као и сагледавању регионалних прилика у контексту енергетских активности.

Ђокић је рекао и да је потврђена спремност да се размишља о заједничким пројектима и инвестицијама, нарочито у подручју Херцеговине, у Билећи и Требињу.

Мујовић је истакао значај уједињења земаља у региону како би се реализовали заједнички циљеви, те изразио задовољство јер је имао прилику да са Ђокићем разговара о темама у области енергетике.

- Имамо неколико значајних додирних тачака у енергетском сектору, као што је Билећко језеро и његов потенцијал. Те теме су покренуте и напредују у добром смјеру пуне реализације - рекао је Мујовић.