latinica  ћирилица
02/07/2024 |  10:17 | Аутор: СРНА

Кошарац: Инсистирао сам да Српска буде домаћин скупа

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац рекао је за Срну да је инсистирао да састанак Неформалног министарског савјета Енергетске заједнице буде одржан у Бањалуци и да Република Српска први пут буде домаћин оваквог скупа, будући да је БиХ у децембру прошле године преузела предсједавање Енергетском заједницом.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

- Енергетика је стратешки важан сектор у Српској и ФБиХ, а задатак институција на нивоу БиХ је да, у складу са уставним надлежностима, пруже максималну подршку ентитетским структурама у даљем равоју и унапређењу енергетског сектора - истакао је Кошарац.

У Бањалуци ће сутра бити одржан састанак Неформалног министарског савјета Енергетске заједнице, којим ће предсједавати замјеник предсједавајуће Савјета министара и министар спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац и замјеник генералног директора Генералног директората Европске комисије за енергију Мехтид Версдерфер .

На састанку ће бити разговарано о актуелним темама у енергетском сектору, попут тржиша електричне енергије, припремама за предстојећу зиму са освртом на безбједност снабдијевања, увођењу ЕТС, ЦБАМ и друго.