latinica  ћирилица
01/07/2024 |  12:53 ⇒ 13:47 | Аутор: СРНА

Посебна сједница НСРС о регулисању односа Српске и фбих одмах након редовне

Информација о потреби покретања процедуре регулисања односа Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ у складу са Дејтонским споразумом и међународним актима, приједлог народних посланика, биће разматрана на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске, која ће бити одржана након редовне, одлучио је данас Колегијум парламента Српске.
Колегијум НСРС - Фото: Уступљена фотографија
Колегијум НСРСФото: Уступљена фотографија

На редовној 10. сједници, која ће почети сутра, биће разматрано 20 тачака, а предложени дневни ред допуњен је на захтјев Владе Републике Српске са три тачке: Приједлог закона о допуни Закона о банкама Републике Српске, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Инвестиционо развојној банци Републике Српске, и Приједлог закона о допуни Закона о унутрашњем платном промету, све по хитном поступку.

О те три тачке водиће се обједињена расправа, саопштено је из Народне скупштине Српске.

Колегијум је прихватио приједлог предсједника Народне скупштине Српске Ненада Стевандића да и Свечана сједница Народне скупштине Српске на којој ће се обратити предсједник Народне скупштине Републике Србије Ане Брнабић буде одржана у уторак, 9. јула, а да се по њеном окончању настави Десета редовна сједница.