latinica  ћирилица
01/07/2024 |  16:20 ⇒ 17:34 | Аутор: РТРС

Додик: За Републику Српску, Мађарска велика и важна земља

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку предсједнику Владе Мађарске Виктору Орбану поводом мађарског предсједавања Савјетом Европске уније.
Додик и Орбан - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Додик и ОрбанФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је подсјетио да након успјешног мађарског предсједавања Савјетом Европске уније у другој половини 2011. године, Мађарска данас преузима предсједавање у свом другом мандату у овом важном европском тијелу.

- И на томе Вам од срца честитам у своје име, као и име институција и грађана Републике Српске.  Ваш мото предсједавања, "Учинимо Европу поново великом!", у складу је са амбициозним планом предсједавања, као и са жељом Мађарске да допринесе у изналажењу пријеко потребних одговора и корака у циљу превазилажења изазова са којима се Европа у цјелини суочава данас - рекао је Додик.

Истакао је да је да за Републику Српску Мађарска већ велика и важна земља.

- И чврсто вјерујемо да ће уз Ваше лидерство, то поново постати и Европска унија. Изражавам наду да ћемо ускоро сусрести и на неком од догађаја предвиђених мађарским планом предсједавања, а који се односе на Западни Балкан. Уз најљепше жеље за успјех новог мађарског предсједавања Савјетом Европске уније, срдачно Вас поздрављам - наводи се у честитки предсједника Републике Српске.