latinica  ћирилица
01/07/2024 |  15:08 | Аутор: СРНА

Војин Павловић се изјаснио да није крив

Предсједник "Источне алтернативе" Војин Павловић изјасно се данас у Суду БиХ да није крив по оптужници која је подигнута против њега због, како је наведено, "изазивање националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости".
Војин Павловић - Фото: СРНА
Војин ПавловићФото: СРНА

Оптужницу је Тужилаштво БиХ подигло 23. априла, а Суд БиХ потврдио 26. априла.

Павловић је пред судијом Брацом Ступаром рекао да је оптужницу разумио, али да се не осјећа кривим.

Ступар је рекао да су сви приговори које су Павловић и његов адвокат Мирко Благојевић уложили на оптужницу одбијени и најавио да ће ново рочиште бити заказано у року од 60 дана.

Павловић је након рочишта рекао Срни да је и данас негирао кривицу и да се бори за истину о српском страдању.

- Поносан сам на све што радим. Борим се за истину о српском страдању и мој животни смисао јесте управо то да докажемо ту истину -  поручио је Павловић.

Благојевић је рекао Срни да је за њега изненађујућа ова "небулозна" оптужница коју је подигло Тужилаштво по пријави НН лица која ће се у Суду БиХ појавити као свједоци.

- Изненађен сам да је Суд БиХ овакву оптужницу прихватио и надамо се да ћемо успјети да у овом поступку докажемо да Павловић није крив - навео је Благојевић.

Он је напоменуо да је против Павловића потврђена још једна оптужница и да се судски поступак већ води по тој оптужници за коју је запријећена већа казна.

- За ову другу оптужницу предвиђена је казна од шест мјесеци до пет година, док је за прву оптужницу предвиђена много већа казна - од најмање три до 10 година - рекао је Благојевић.