latinica  ћирилица
01/07/2024 |  17:03 | Аутор: РТРС

Infinity International Group демнатовала писање Рапорта

Infinity International Group демнатовала је данас писање портала Рапорт на текст под називом "Малољетна Емилија и Славица Илић експресно постале нове сувласнице Проинтера, Дејан Илић нестао".
Infinity International Group (фото: infinity-group.ba) -
Infinity International Group (фото: infinity-group.ba)

Деманиј преносимо у цијелости:

Због наведених неистинитих квалификација и етички спорних навода са елементима клевете овај допис сматрајте демантијем на садржај који је објављен на порталу Рапорт.

Није тачно да се, како сте навели у тексту, "привидно из власништва Проинтера ИТСС Бања Лука повлачи и Дејан Илић", односно да је, како наводите у наслову, "Дејан Илић нестао".

Дејан Илић, некадашњи сувласник компаније Проинтер ИТСС, преминуо је 23. фебруара ове године, након борбе са тешком болешћу, а његовој супрузи Славици Илић и малољетној кћерки Емилији Илић власнички удио је припао након проведеног оставинског поступка.

С тим у вези, сматрамо да је апсолутно недопустив и непримјерен начин на који сте, очигледно с намјером да додатно урушите углед не само наше компаније, већ и породице Илић, објавили овакав текст, а да нисте покушали да информације о којима пишете претходно провјерите.

Напомињемо да је заиста дегутантно што се у тексту дотичете и породице покојника, констатујући да је "вјероватно ријеч о чланицама уже породице Дејана Илића на које је он пребацио власништво Проинтера", као и да, како пишете, "за сада није познато да ли је и Илић напустио БиХ".

Овим сте грубо прекршили све норме професионалног новинарства и етичке стандарде само из разлога да, сензационалистичким насловом и текстом који обилује бројним коментарима и субјективним доживљем новинара, додатно у негативан контекст доведете и оптужите Infinity International Group и Проинтер ИТСС, као њену чланицу. На тај начин сте, нажалост, потврдили да припадате и онима који посљедњих десетак дана бројним неаргументованим нападима радника.

Имајући у виду да сте се на овај начин грубо поиграли са породицом преминулог Илића, тражимо да, прије свега због нарушавања приватности, уконите објављени чланак са портала Рапорт, овај деманти објавите у цјелости на истом порталу, као и да упутите јавно извињење породици покојног Дејана Илића и компанији Пронтер ИТСС, чланици Infinity International Group.

Такође, имајући у виду наведено, обавјештавамо вас да ћемо бити принуђени да искористимо све правне механизме који нам стоје на располагању како бисмо, колико је то могуће, умањили штету коју сте недвојбено нанијели породици, као и самој компанији Проинтер ИТСС, чланици Infinity International Group.