latinica  ћирилица
29/06/2024 |  08:29 | Аутор: РТРС

Креће нокаут фаза на Европском првенству

Након два дана паузе у суботу се првим утакмицама осмине финала наставља Европско првенство. Од 18 часова играће Италија и Швајцарска, док се од 21 час састају Њемачка и Данска. Обје селекције су у својим групама заузеле друго мјесто.
ЕУРО 2024 (Фото: EPA-EFE/FILIP SINGER) -
ЕУРО 2024 (Фото: EPA-EFE/FILIP SINGER)

Италијани нису блистали, али су у свом стилу прошли даље, док је с друге стране Швајцарска показала колико је опасна. Сами коефицијенти пред ову утакмицу показују да нас чека неизвјестан сусрет (побједа Италије се вреднује са 2.55, а Швајцарске 3.40). Јасно је да више нема калкулисања, те да ће свака грешка значити паковање кофера.

У вечерњем термину нас очекују дуел домаћина турнира Нјемачке и Данске, која је у нокаут фазу стигла са три ремија и некако уграбила друго мјесто испред Словеније. Нијемци су у посљедњи час против Швајцарске спасили прво мјесто у групи.

У сваком случају "Елф" је велики фаворит и све осим побједе у регуларном дијелу би представљало велико изненађење. Утакмица се игра у Дортмунду са почетком у 21 час.

Преостали мечеви осмине финала играју се у наредна три дана. У недјељу се играју мечеви Енглеска – Словачка и Шпанија – Грузија. За понедјељак су заказани дуели Француска – Белгија и Португал – Словенија, док ћемо у уторак сазнати посљедње четвртфиналисте након што своје мечеве одиграју Румунија – Низоземска и Аустрија – Турска.