latinica  ћирилица
29/06/2024 |  19:29 ⇒ 20:32 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић: Осјећам се добро, самоувјерен сам и сигуран у кољено

Осјећам се добро. Играм у уторак и самоувјерен сам и сигуран у кољено. До сада је све позитивно, изјавио је данас српски тенисер Новак Ђоковић уочи почетка Вимблдона.
Новак Ђоковић  (Фото:EPA-EFE/NEIL HALL) -
Новак Ђоковић (Фото:EPA-EFE/NEIL HALL)

Ђоковић се 4. јуна уочи меча четвртфинала против Каспера Руда повукао са Ролан Гароса због повреде кољена. Он је дан касније у Паризу оперисао кољено.

Српски тенисер је успио да се опорави и играће на Вимблдону, који почиње 1. јула. Први ривал српском тенисеру на Вимблдону биће Чех Вит Коприва.

- Осјећам се добро! Да, хајде да причам одмах о кољену... Када се то десило на Ролан Гаросу, одлучио сам одмах да се оперишем. Било је недоумица око Вимблдона, али је доста играча имало те захвате, Тејлор Фриц, Стен Вавринка, Линдзи Вон... Подијелили су своја искуства и то ми је дало вјеру да ћу да будем добро, да ћу моћи да играм Вимблдон - рекао је Ђоковић на конференцији за медије у Лондону.

Српски тенисер је 23. јуна допутовао у Лондон.

- Имао сам недјељу дана добрих тренинга, веома јаких тренинга. Са Јаником Синером, Френсисом Тијафоом, Данилом Медведевим и данас са Холгером Рунеом. То су све тенисери који играју добро на трави. То су ситуације гдје сам тестирао кољено. И кољено је одлично реаговало. То је био добар знак да учествујем. Играм у уторак и самоувјерен сам и сигуран у кољено. До сада је све позитивно - додао је Ђоковић.

Он је одговорио и на питање како се брзо опоравио од повреде.

- Не знам одговор и жена ме је питала исто питање. Имаш 37 година, доста ризика, припремаш се за Олимпијске игре... Ту не знам одговор, али имам осјећај да не желим да пропустим Гренд слем док год сам у конкуренцији. Ту је жеља да играм, ту је жеља да се такмичим, поготово Вимблдон о којем сам сањао као дијете - рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је седам пута у каријери тријумфовао на Вимблдону.

- Само о томе да размишљам да ћу пропустити Вимблдон је тужно. Питао сам се колико брзо могу да се опоравим, рекао сам да нећу доћи овдје да играм неколико рунди, желим да се такмичим за титулу. Све ово до сада ми је дало оптимизам да могу да се такмичим за титулу. Нема рационалног објашњења, више је до емоција да играм на Вимблдону. Знам да су ОИ близу, да се игра на другачијој подлози, али Вимблдон је турнир из снова. Дао сам сате и сате на опоравак и тренинге, сваког дана, уз опрезност. Нисам имао негативних ствари у овом опоравку и питао сам се: "што да не дам себи шансу" - истакао је српски тенисер.

Ђоковић је истакао да неће калкулисати у уводним мечевима на Вимблдону.

- Кад год изађем, радим све да победим. Не видим себе да калкулишем. Не видим опрезност при покретима. Тако играм читаве каријере. Ако немам сигурност да то могу, не бих овдје био са вама. Све што сам радио, имало је позитивног знака - навео је Ђоковић.

Он је прокоментарисао изјаву Карлоса Алкараза, који је рекао да је Ђоковић "суперчовјек".

- Не, не сматрам се "суперчовјеком". Тејлор Фриц је "суперчовјек", јер се од овог опоравио за недјељу дана. Његова ситуација ми је дала оптимизам да ћу моћи и ја. Неко ко игра на овом нивоу је успио у тако кратком нивоу... То ми је дало снаге и вјере и процес. Није можда скроз идеално у очима доктора који кажу да је потребан дужи опоравак, да се не ризикује, да се да лету времена, али је индивидуално. Свако има другачије реакције на опоравак, на тренинге, али нисам имао сметњи. Да сам имао такву информацију од тијела, овај Вимблдон би био под знаком питања. Играо сам два сета са Медведева, играо сам три и по сета јуче и данас сат и по. Кољено је добро, нема негативних рекације - закључио је Ђоковић.