latinica  ћирилица
29/06/2024 |  19:00 ⇒ 19:06 | Аутор: РТРС

Приједор: Дводневно такмичење падобранаца на аеродрому Урије

На приједорском аеродрому Урије, отворено је 28. Приједор опен првенство града Приједора у падобранству.
28."Приједор опен" - Фото: РТРС
28."Приједор опен"Фото: РТРС

На такмичњу учествује 14 четворочланих екипа из више од десет земаља - Италије, Холандије, Црне Горе, Хрватске, Мађарске, републике Српске, Федерације БиХ и других земаља.

Скаче се осам скокова за све, а најбоље рангирана има плеј-оф, односно полуфиналне и финалне скокове. Такмичење се завршава сутра.

Овај клуб постоји више од седам деценија и успио је да сачува традицију и да се развија, рекао је министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић, отварајући ово такмичење.

Како је истакао, на овај начин презентују се и Приједор и Република Српска.

Предсједник УО клуба и вођа екипе Приједора Синиша Вујаковић рекао је да је такмичење од прије три године дио Источноевропске циљашке лиге и да се након првог кола у Молдавији и другог у Бугарској, треће одржава у Приједору.

- Ове године имамо нешто мањи број такмичара него прошле године, али исто тако јаку конкуренцију. Такмичење ће бити квалитетно јер и ове године имамо ФАИ категорију два – то је наша свјетска ваздухопловна асоцијација, а категорија овог такмичења је два такмичења испод свјетског првенства или првенстава континената - појаснио је Вујаковић.

Отворено падобранско првенство Приједора је такмичење које је почело 1996. године под именом Петровдански падобрански куп и које се од 2022. године одвија у оквиру Источноевропске циљашке лиге.