latinica  ћирилица
28/06/2024 |  20:04 ⇒ 20:06 | Аутор: sputniknews.com

Ђоковић побиједио Медведева: Мислим да је кољено прошло тест

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, побиједио је Руса Данила Медведева на егзибиционом дуелу у оквиру Ђорђо Армани тенис класика.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/NEIL HALL) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/NEIL HALL)

Ђоковић је заиграо уочи Вимблдона, иако је на Ролан Гаросу повриједио кољено и морао је на операцију менискуса.

Ђоковић је остварио побејду у два сета, са 6:3, 6:4.

Послије егзибиције Ђоковић је упитан како се осјећао на терену.

- Могу да кажем да сам уживао, могу да кажем да је најбољи тенис када нема бола. Није било бола, ово је најбољи тест за мене, против једног од најбољих играча свијета, да провјерим своје колено, да покушам да будем ниско при ударцима, тест је био добар и веома сам задовољан. Мислим да је кољено прошло тест, да ће мој тим бити срећан. Имао сам интензивне три недјеље послије повреде, увијек желим да играм на Вимблдону. Ту је и мој хирург. Он је крив за све, он је најважнији играч. Без њега и његовог сарадника ништа не би било могуће. Видјећу колико ћу далеко стићи - навео је Ђоковић.

Сљедеће питање је било – да ли си Супермен?

- Тејлор Фриц је ово урадио прије мене, ја имам можда четири, пет дана више од њега. Одмах сам га контактирао када сам се повриједио, кад сам чуо за његову причу. Дао ми је савјете јер први пут имам овакву повреду. Питао сам Стена Вавринку, Линдзи Вон, Златана Ибрахимовића, питао сам све које знам. Сви су пријенели своја искуства, дали су ми контакте са неким људима који могу да ми помогну. Тако сам сазнао и за свог хирурга - истакао је Ђоковић.