latinica  ћирилица
28/06/2024 |  18:47 ⇒ 20:59 | Аутор: РТРС

Зељковић нови стари предсједник Фудбалског савеза Српске (ФОТО/ВИДЕО)

Вицо Зељковић је поново именован за предсједника Фудбалског савеза Републике Српске и остаће на овој функцији до љета 2028. године. Изборна скупштина савеза дала је, на данашњој сједници, једногласну подршку Зељковићу за нови мандат.
Скупштина ФСРС - Фото: РТРС
Скупштина ФСРСФото: РТРС

Новоизабрани делегати највишег законодавног тијела Фудбалског савеза Републике Српске, ову удлуку донијели су по статуту, тајним гласањем. Њих 55, једногласно су на преиод од четири године, до 2028. на позицију првог човјека савеза поново изабрали Вицу Зељковића, који је ту функцију обављао и у претходном четверогодишњем мандату.

Предсједник Зељковић, поносан је на чињеницу да је буџет у протеклом периоду увећан три пута и што је искоришћен, превасходно за побољшање инфраструктуре.

Вицо Зељковић

Како је истакао нови стари предсједник, и у наредном периоду, у скалду са обезбјеђеним буџетом, радиће се и даље на побољшању инфраструктуре.

Избором за предсједника фудбалског савеза Републике Српске, Зељковић је аутоматски постао и члан Извршног одбора Фудбалског савеза Босне и Херцеговине за период 2025 – 2029.

На данашњој сједници су изабрани и нови потпредсједници, те нови Извршни одбор. Такође, изабрани су и представници Фудбалског савеза Српске, који би кроз верификацију у скупштини фудбалског савеза Босне и Херцеговине, требали да обављају одређене функције у кровном савезу Босне и Херцеговине.