latinica  ћирилица
28/06/2024 |  12:47 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Сутра добротворни руско-српски Видовдански фудбалски турнир

Спартак академија "Ф.Ф. Черенков" ће сутра бити домаћин отварања VI добротворног руско-српског турнира посвећеног српском народном празнику Видовдану.
Добротворни руско-српски Видовдански фудбалски турнир (фото: rsmoscowoffice.ru) -
Добротворни руско-српски Видовдански фудбалски турнир (фото: rsmoscowoffice.ru)

Манифестацију подржава Представништво Републике Српске у Москви, а турнир организује волонтерско удружење "Српски тифо".

Захваљујући добротворној компоненти током турнира, чланови "Српске тифо" групе помогли су у изградњи куће за свеће поред цркве Св. Николе у ​​Косовској Каменици, прикупљена су средства за нови лаптоп за наставника руског језика из Републике Српске, помогла изградњу омладинског центра у српском селу у јужној Метохији и прикупљена средства за израду мозаичке иконе за мали манастир Свете Параскеве св. Српска на сјеверу Косова.

Сваке године турнир се одвија у пријатељској атмосфери и привлачи све више учесника.

- Прије шест година на првом турниру се окупило само пет екипа, а ове године ће их бити већ по 20. Свака екипа представља свој клуб, а на дан турнира сви се окупљамо да подржимо и честитамо Србима главни државни празник - напомињу организатори.

Ове године екипе ће се такмичити за велики и мали Видовдански пехар и три комплета медаља, а главни циљ биће прикупљање средстава за подршку омладинском центру у Метохи аклави Велика Хоча.