latinica  ћирилица
18/06/2024 |  10:31 ⇒ 13:04 | Аутор: РТРС

Млади виртуоз Ђорђе Перић отворио манифестацију "Дани Србије и српске културе" у Паризу (ФОТО)

Отварање двадесет треће манифестације "Дани Србије и српске културе" у Паризу обиљежено је наступом младог виртуоза Ђорђа Перића из Бијељине.
Ђорђе Перић у Паризу - Фото: Уступљена фотографија
Ђорђе Перић у ПаризуФото: Уступљена фотографија

Ова значајна културна манифестација одржава се 23. пут од 17. до 24. јуна 2024. године под називом "Наша дјеца су украс свијета".

Организатори догађаја су Савез Срба Француске и удружење Мондо Култ.

Свечано отварање манифестације одржано је у српском културном центру у Паризу, а отварању је присуствовао и предсједник Савеза Срба у Француској, господин Давид Јаковљевић.

Ђорђе Перић у Паризу (Фото: Уступљена фотографија)

Дани Србије и српске културе" представљају традиционалну манифестацију која окупља српску дијаспору у Француској, али и бројне љубитеље српске културе и уметности из различитих делова света.

Овај догађај нуди разноврстан програм који укључује концерте, изложбе, филмске пројекције, радионице и предавања посвећена српској култури, традицији и наслеђу.

Наступ Ђорђа Перића, као специјалног госта, младог виртуоза из Бијељине, био је прави спектакл који је одушевио присутне. Његова изузетна техника и емоционална интерпретација привукле су велику пажњу и аплауз публике, поставивши високе стандарде за све наредне догађаје у оквиру манифестације.

Ђорђе Перић (Фото: Уступљена фотографија)

Манифестација "Дани Србије и српске културе" је посебно значајна због своје улоге у промоцији и очувању српске културне баштине у дијаспори. Тема овогодишњег фестивала, "Наша дјеца су украс свијета", истиче значај најмлађих у очувању традиције и културног идентитета, те ће посебан фокус бити на програмима намењеним деци и младима.

Савез Срба Француске и удружење Мондо Култ, као главни организатори, уложили су велики труд да би овај догађај био успешан и незабораван, а њихова посвећеност и ентузијазам осигуравају да "Дани Србије и српске културе" из године у годину расту и постају све значајнији културни догађај у Француској.