latinica  ћирилица
26/06/2024 |  22:57 ⇒ 27/06/2024 | 07:13 | Аутор: РТРС

Португал, Турска и Грузија иду даље, Чеси завршили ЕУРО (ФОТО)

Утакмицама у групи Ф завршен је групни дио фазе Европског првенства у Њемачкој и сада су познати сви парови осмине финала, које стартује за викенд.
Утакмица, Грузија - Португал (фото: EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES) -
Утакмица, Грузија - Португал (фото: EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES)

Грузија је одиграла још једну храбру утакмицу, савладала је незаинтересовани Португал (2:0) и тако су исписали историју, на првом учешћу одмах су отишли корак даље, прошавши групу.

На крају Португал има 6 бодова, Турска шест, Грузија четири, те Чешка која је остала на једним бодом и пакује кофере за кући.

Да ће Грузијци бити тврд орах наговијестио је Кварцхелија већ у другом минуту, а побједу је наговијестио Микаутаџе у 57. минуту из казненог ударца.

Турској је био потребан бод, и то је остварила, а умногоме јој је посао олакшан био у 20. минуту када је поцрвенио Антонин Барак. Турска је повела преко Хакана Чалханоглуа у 52. минуту, а изједначење Чесима донио је Соучек у 67. минуту. Коначан резултат (2:1) поставио је Оркан Кокцу у петом минуту судијске надокнаде.

У данашњем програму групе Е видјели смо несвакидашњу ситуацију, све четири репрезентације завршиле су групу са по четири бода. Даље су отишли Румунија, Белгија и Словачка, док је Украјина морала кући због најслабије гол разлике.