latinica  ћирилица
29/06/2024 |  17:43 ⇒ 18:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Репрезентативац Јужне Кореје нови фудбалер Црвене звезде

Јунг Ву Сеол је нови фудбалер Црвене звезде, саопштио је данас београдски клуб.
ФК Црвена звезда - Фото: РТРС
ФК Црвена звездаФото: РТРС

Сеол (25) је са Звездом потписао уговор на три плус једну годину. Он је до сада наступао за Улсан, а игра на позицији лијевог бека.
Сеол је задужио дрес са бројем 66, док "шестица" иде у власништво Ин Бом Хванга.

- Ово је мој први трансфер у каријери и срећан сам што сам дошао у Црвену звезду. Свјестан сам да имамо добар тим са много сјајних играча. Хоћу да се покажем и циљ ми је да помогнем екипи, како у одбрани, тако и у нападу. Свјестан сам да ми је приоритет одбрана, тако да ћу чувати леђа нашим офанзивним играчима - рекао је Сеол.

- Знам доста о клубу, мој добар пријатељ је Ин Бом Хванг и причали смо већ о Звезди, те овдашњој историји и култури. Рекао ми је све најбоље о Звезди и Србији и веома сам узбуђен што сам овдје. Знам и да Звезда има фантастичне навијаче, тако да једва чекам да заиграм пред њима и да се упознамо. Такође, знам и да је Звезда 1991. освојила Лигу шампиона, што је велика ствар. Што се мене тиче, желим да освојим дуплу круну са клубом, али и да играм Лигу шампиона - истакао је Сеол.

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела изјавио је да Сеол игра на позицији лијевог бека.

- Довели смо Сеола, фудбалера који долази из Улсана и који има велико искуство у Азијској Лиги шампиона, али и репрезентацији Јужне Кореје. Наступа на позицији лијевог бека што је дефицитарно мјесто и тражили смо играча његових карактеристика. Жељели смо га и зимус, али сада се трансфер остварио и веома смо задовољни што га представљамо као играча Звезде. Биће довољно времена да се уигра, путује у Русију на припреме, па ће тамо имати прилику да се упозна са захтјевима Владана Милојевића, као и са новим саиграчима и менталитетом клуба - рекао је Мркела.

Он је истакао да су очекивања Црвене звезде увијек веома висока.

- Стремимо ка највишим циљевима и због тога се на максимално озбиљан начин припремамо за те изазове, доводимо нове играче и желимо да будемо јачи него у претходној сезони. Хванг, који је такође из Јужне Кореје је одиграо одличну сезону и поставио примјер дисциплинованог и посвећеног играча који ради за екипу, а уједно има и индивидуалан квалитет. Играчи који су из Кореје имају такве карактеристике и то је такође један од разлога због ког смо довели Сеола - навео је Мркела.

Сеол је 1998. године и стандардни је репрезентативац Јужне Кореје. Он је за Улсан одиграо 156 утакмица и постигао осам голова. Сеол је 2021. проглашен за најбољег младог играча Лиге Јужне Кореје. Он је 2022. био дио тима који је освојио Азијске игре, да би се потом нашао у идеалном тиму шампионата Јужне Кореје.