latinica  ћирилица
26/06/2024 |  13:28 ⇒ 13:35 | Аутор: РТРС

ОК Радник: Шта је са средствима која су предвиђена буџетом?

Одбојкашки клуб Радник у овој години није добио ниједну траншу из бијељинске Градске управе од укупно 106.000 КМ колико је предвиђено овогодишњим буџетом.
ОК Радник - Фото: РТРС
ОК РадникФото: РТРС

Тим поводом огласили су се из клуба истичући да им је наредна сезона доведена у питање.

Градска управа у Бијељини у овој години није уплатила ниједну марку на рачун ОК Радник , разлози за такво понашање нису познати, истичу у бијељинском клубу који је у прошлој сезони освојио шампионат БиХ , и трофеје у Купу РС и Купу БиХ.

Предсједник УО ОК Радник Дарко Манојловић истакао је да та средства предвиђена у градском буџету као награда за резултате овог клуба у прошлој сезони, такође нису исплаћена.

- Посљедњу траншу од Градске управе добили смо у новембру 2023. године за претпрошлу сезону која је у потпуности исплаћена. За сезону 2023/24 нисмо добили ништа, осим средстава за котизацију за Лигу шампиона које смо добили на посебан захтјев. Да ли такав однос заслужује клуб који је одбранио триплу круну - навео је Манојловић.

Истакао је да се тражи информација шта је са средствима.

- Озбиљан смо клуб, правимо буџет на реалним основама и ова нас је баш пореметило. Прошле сезоне смо у овом периоду имали тим, планове сад ништа не можемо да радимо. Покушали смо на све начине да ступимо у контакт са градоначелником и да видимо шта је са средствима. Нису одговорили на писмене захтјеве седам пута, покушали смо да закажемо састанак без успјеха. Не знамо више шта да радимо. Ако некоме не треба врхунски спорт нека кажу да се не мучимо - истакао је Манојловић.

Радник је освајач сва три трофеја у посљендње двије године. У клубу истичу да су од градске управе добили средства за котизацију учешћа у Лиги шампиона, међутим посљедња транша предвиђена буџетом исплаћена је у новембру прошле године. У овој ниједна.

Одбојкаши Радника ће квалификације за Лигу шампиона опет играти ван Бијељине , јер спортске сале у граду не испуњавају услове ервропских правила. У клубу истичу да ће то бити случај и послије изградње нове хале код градског стадиона.