latinica  ћирилица
21/06/2024 |  11:50 | Аутор: РТРС

Панамски фудбалер Пума Родригез нови играч Црвене звезде (ФОТО)

Панамски фудбалер Пума Родригез нови је играч Црвене звезде, саопштио је данас клуб из Београда.
Пума Родригез (Фото:  EPA-EFE/ESTELA SILVA) -
Пума Родригез (Фото: EPA-EFE/ESTELA SILVA)

Родригез (26) игра на позицији крилног нападача, са Звездом је потписао трогодишњи уговор, уз опцију да се сарадња настави још једну сезону.

- Заиста сам много срећан, због прилике која ми је указана, захвалан сам клубу на томе. Дошао сам овде са великом жељом и ентузијазмом, веома сам срећан због тога. Имао сам прилику да играм у првој лиги Португала, такође сам дебитовао и у шпанској Примери - изјавио је Родригез за клупски сајт.

Панамски фудбалер је за националну селекцију одиграо 48 утакмица и постигао шест голова, наступао је на Светском првенству у Русији 2018. године.

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела исткао је задовољство због доласка Родригеза.

- Веома је важно да смо "потписали" Пуму, играча који наступа на крилним позицијама. Може са подједнаким успјехом да игра на левом и десном боку. Послије одласка Османа Букарија, позиција на десној страни је остала упражњења. Врло смо задовољни, јер смо потписом Пуме ријешили питање те позиције - рекао је Мркела.

Пума Родригез је, како каже, веома квалитет играч, долази из Фамаликаа.

- Играо је у Шпанији и за Спортинг из Хихона, а стандардни је репрезентативац Панаме. Вјерујем да ће се брзо адаптирани на нове обавезе, на клуб, те да ће остварити одличне резултате и пружати најбоље партије на Маракани - рекао је Мркела.

Родригез је у каријери наступао за Ћориљо, ГЕНТ, Истру, Алавес, Луго, Спортинг Хихон и Фамаликао.