latinica  ћирилица
13/06/2024 |  13:59 ⇒ 16:05 | Аутор: РТРС

Добриловић: Неопходно је да се Српкиње и Срби у Аустрији политички ангажују

Велики број Српкиња и Срба у Аустрији указао је повјерење и свој глас предности дао Константину Добриловићу, кандидату на мјесту број 11. Слободарске партије Аустрије , на недавно одржаним изборима за Европски парламент.
Константин Добриловић (Фото :Copyright - FPÖ Wien) -
Константин Добриловић (Фото :Copyright - FPÖ Wien)

- Желим да се захвалим свима који су ми указали повјерење и дали свој глас предности на изборима, као и свима који подржали и помогли у кампањи. Ово је само почетак мог политичког ангажмана, и иако се нећу наћи у будућем сазиву Европског парламента, пред нама су парламентарни избори у Аустрији већ у септембру ове године и након тога, оно што је за мене лично посебно важно, покрајински и градски избори у Бечу сљедеће године. Највећи број наших сународника живи у Бечу и зато је од посебног значаја да у градском парламенту буде и представник многобројне српске заједнице, која само у овом граду броји око 200.000, док у цијелој Аустрији око 300.000 људи - рекао је Добриловић.

Рекао је да су Српкиње и Срби у дневном политичком животу Аустрије јако мало заступљени, те додао да то мора да се промијени.

- Желим да будем тај покретач који ће анимирати наше сународнике да се активирају и више заинтересују за политчке теме земље у којој живе и на тај начин узму много већу партиципацију у јавном животу алпске републике. Ако већ живе у Аустрији, потребно је да учествују у сваком сегменту друштвених активности, а то подразумијева и политичку активност како би се чуо и њихов глас - каже Добриловић.

Константин Добриловић је био на листи Слободарске партије Аустрије, која је на изборима за Европски парламент у Аустрији освојила прво мјесто са 25,5 одсто, што је до сада најбољи резултат у историји ове странке.