latinica  ћирилица
14/06/2024 |  12:44 ⇒ 14:28 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Хелез нема никакав значај у свом народу, а камоли у БиХ

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић изјавио је Срни да министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез апсолутно нема никакав значај у свом народу, а камоли да може имати утицај на укупна дешавања у БиХ.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Чубриловић је рекао да је резолуција о Сребреници претјерано без основа експлоатисана, јер је чињеница да је усвојена од једне мањине.

- На страну што су они то правно уобличили па то може да прође и тако, али она никога ни на шта не обавезује. Ми морамо да спустимо лоптицу без обзира на запаљиву реторику која је све чешће присутна од појединаца из Федерације БиХ, поготово из реда бошњачког народа, јер то не води смиривању ситуације и није добро ни за кога - нагласио је Чубриловић.

Према његовим ријечима, јасно је да Хелезове пријетње нису пријатне за ухо и да су многи грађани код сва три народа узнемирени када чују такве изјаве, али можда би најбоље било игнорисати такве ставове све до момента када се не буде могло реаговати на други начин.

Хелез је најавио да ће бошњачке власти, у свјетлу резолуције о Сребреници, затражити укидање Републике Српске, тако што ће она бити подијељена на два кантона, а њено име бити избрисано заувијек.

Он је запријетио да ће Срби "извући дебљи крај" ако се не повинују његовом плану о подјели, и проћи, како је рекао, као Срби из Републике Српске Крајине, који су протјерани у хрватској акцији "Олуја".

Хелез је мишљења да би за Србе била "предност" ако би се сами иселили из Републике Српске и БиХ.