latinica  ћирилица
11/06/2024 |  13:47 ⇒ 13:50 | Аутор: РТРС

Борац почео припреме за нову сезону; Циљ - што спремнији за Лигу шампиона

Фудбалери бањалучког Борца данас су почели припреме за нову такмичарску сезону.
Играчи Борца - Фото: РТРС
Играчи БорцаФото: РТРС

Први тренинг након окупљања фудбалера из Платонове улице одрађен је на помоћном терену ФК Борац и прошао је у доброј атмосфери, иако је дан у овом клубу обиљежила вијест да је досадашњи тренер Винко Мариновић споразумно прекинуо сардњу са великаном из Града на Врбасу.

На списку пред почетак припрема налази се 25 фудбалера.

Стручни штаб и фудбалери Борца тренираће у Бањалуци до 16. јула, а дан касније ће отпутовати на љетни дио припрема у Словенију.

Као првак БиХ црвено-плави тим ће играти од 1. кола квалификација за Лигу шампиона, а први меч је на програму 8. или 9. јула.

- Нисмо имали много времена за одмор с обзиром да припреме крећу овако брзо, а сезона је била дуга. Све нас у свлачионици је затекла вијест о одласку тренера Мариновића и хтио бих овом приликом у своје име, али и у име свих играча да му се захвалим на изузетно коректном односу и на свему што је урадио за нас - рекао је Срђан Граховац, капитен Борца.

Граховац је додао да на играчима и стручном штабу остаје да се што боље припремие за квалификације за Лигу шампиона.

- Биће то једне од најзначајнијих утакмица у ближој историји клуба и имамо сјајну прилику да направимо нешто велико за Борац и Бањалуку - јасан је Граховац.