latinica  ћирилица
30/05/2024 |  19:48 | Аутор: СРНА

Носовић: Приоритет - побољшање материјалног положаја

Приоритет у раду Савеза логораша града Бањалука је побољшање материјалног положаја чланова, изјавио је предсједник Савеза Анђелко Носовић.
Анђелко Носовић - Фото: РТРС
Анђелко НосовићФото: РТРС

Он је прије почетка редовне Скупштине Савеза логораша града Бањалука рекао да је обезбијеђена бањска рехабилитација, а да је сада прилика да се крајем јуна пошаље једна група најугроженији чланова Савеза на море.

- Успјели смо за једну групу људи да обезбиједимо рехабилитацију у бањи и на мору. Такође покушавамо да помогнемо материјално најугроженијима за лијекове и егзистенцијални опстанак - нагласио је Носовић.

Он је навео да ће на данашњој сједници бити разматрани актуелни проблеми и све оно што може да побољша положај ове популације.

- Покушаћемо да договоримо активности Савеза логораша града Бањалука у овој години и да анализирамо оно што смо радили у протеком периоду, од Изборне скупштине одржане прошле године - рекао је Носовић.

Носовић, који је и предсједник Савеза логораша Републике Српске, рекао је да је српски народ кроз вијекове страдални народ који има логораше да свједоче о патњама и страдањима српског народа.

- То се провлачи цијели вијек, малтене сваких 30 до 40 година смо у ситуацији да имамо велики број страдалих Срба и велики број логораша који су свједоци свега што се дешавало на овим просторима - рекао је Носовић.

Говорећи о резолуцији о Сребреници усвојеној у Генералној скупштини УН, он је поручио да историја неће верификовати наметање нечега што се није десило, што српски народ није урадио и правити од страдалника "геноцидан" народ.

- Ми смо свим силама и свим срцем за одбрану и очување Републике Српске. Дајемо подршку руководству Српске које се бори да сачува и простор и људе на овим просторима, јер ако не будемо имали Републику Српску нећемо имати слободу - истакао је Носовић.