latinica  ћирилица
30/05/2024 |  17:32 ⇒ 22:32 | Аутор: РТРС

Додик и Југовић о пројектима: Развој Пала биће настављен (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се данас у Палама са начелником ове општине Бошком Југовићем.
Пале, састанак - Фото: РТРС
Пале, састанакФото: РТРС

Састанку су, између осталих, присуствовали предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман, посланик у Народној скупштини Републике Српске Дамјан Шкипина.

Додик је рекао да је у Палама реализовано много важних пројеката и да ће тако бити и убудуће, истичући да је развој Јахорине, који је подстакла Влада Републике Српске, довео до стварања услова и за локални развој.

- За нас су Пале важна општина. Сада морамо да изградимо вртић, завршимо музеј, да направимо план за сљедећу годину. Општина је сређена, има стабилне финансије - рекао је Додик.

Он је рекао да је Олимпијски центар "Јахорина" једно од највећих градилишта у региону након Београда на води.

- Више од милијарду марака, што јавних, што приватних средстава, улаже се горе и Република Српска томе апсолутно посвећује пажњу - нагласио је Додик.

Додик, који је и лидер СНСД-а, рекао је да ће ће та странка у Палама изаћи са својим кандидатом за начелника општине и да има најозбиљнију намјеру да настави континуитет начелниког мјеста, стабилног стања у општини, не само политичког него и економског, социјалног и сваког другог.

- Ми ћемо изаћи са нашим кандидатом и тражићемо од коалиционих партнера подршку. Имамо право и обавезу да сачувамао резултат који смо учинили. Никакве друге опције нећемо разматрати, ни прихватити. Није прихватљива било каква дестабилизација коалиционе већине на републичком нивоу. Потребно је да се окупимо око једног кандидата - то је кандидат СНСД-а. Ми овдје имамо девет одборника, имамо успјешан рад свих структура - рекао је Додик

Југовић је рекао да су разговарали о инфраструктурним пројектима на подручју Пала, наводећи да ће за неке од њих средства бити обезбијеђена из општинског буџета, а за неке очекује помоћ Владе Српске.

- Општина Пале је, захваљујући помоћи Владе и предсједника, у посљедњем периоду напредовала, осјети се то на сваком кораку и морамо наставити у том смјеру. Зато дугујемо захвалност предсједнику за данашњу посјету - рекао је Југовић.

Ћосић је рекао да рекао да је Влада Српске, као и предсједник Додик, опредијељена за развој града Источног Сарајева.

Предсједник Српске присуствовао је и прослави првака Републике Српске у кошарци - Кошаркашког клуба Јахорина Пале.