latinica  ћирилица
30/05/2024 |  15:36 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Неће проћи одлука којом се поништава народна воља (ВИДЕО)

Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је за РТРС да ће СНСД уложити жалбу на одлуку Централне изборне комисије којом се признаје спорни листић листе ПДП-а за Дом народа ПС БиХ и да очекује да ће жалба бити уважена.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- СНСД ће имати и овај пут могућност да уложи жалбу и вјерујемо да ће та жалба бити уважена и да ће се препознати оно што је потпуно јасно, а то је да се ради о неважећем гласачком листићу, да се ради можда о томе да је неко поручио да га ПДП не занима, јер је прекрижио цијели ПДП, али никако се не ради о томе да је неко имао намјеру да подржи листу ПДП-а - рекао је Ковачевић.

Он је истакао да је ова одлука наставак уједињене борбе једног дијела међународне заједнице, на првом мјесту западног дијела, политичког Сарајева и опозиције из Републике Српске, против, како каже, права, правде и народне воље Републике Српске.

- Мислим да се народ и грађани и те како добро сјећају оног што се догађало послије избора 2022. године, када су они, који су евидентно изгубили изборе, проглашавали побједу и славили уз дјечији шампањац и када су у томе имали свесрдну помоћ међународне заједнице и својих послушника у Централној изборној комисији БиХ - рекао је Ковачевић.

Ковачевић је нагласио да све постаје потпуно јасно када се погледа ко доноси одлуке о судбини изборног резултата у Републици Српској.

- Ту на првом мјесту имамо Уставни суд БиХ, у којем нема Срба и у којем се константо и упорно доносе одлуке које имају један једини циљ - да буду против интереса Срба и Републике Српске, а исто тако и против Устава БиХ. На другом мјесту имамо ЦИК који одлучује о нечему што покушавају да назову "спор између ПДП-а и СНСД-а", а гдје сједе људи који су изабрани директно из ПДП-а и СДС-а. Одлуку о "спору" доноси Јован Калаба, који је бивши предсједник Надзорног одбора ПДП-а и Вања Бјелица Прутина која је била у кабинету Мирка Шаровића, бившег предсједника СДС-а - навео је Ковачевић.

Он је нагласио да очекује да ће жалба СНСД-а бити уважена и да ће и даље имати четири делегата у Дому народа ПС БиХ, у складу са народном вољом исказаном на слободним и демократским изборима.

Ковачевић је рекао да би све друго била тешка превара и крађа, поново на штету Републике Српске и са једном једином намјером - да се иде у наставак уједињене борбе западног дијела међународне заједнице, политичког Сарајева и опозиције да се наштети Републици Српској и свим њеним грађанима.

- То им сигурно неће проћи и ми ћемо побиједити, Српска ће побиједити - поручио је Ковачевић.

Подсјећамо, Централна изборна комисија БиХ поново је признала спорни листић листе ПДП-а за Дом народа ПС БиХ из Републике Српске.