latinica  ћирилица
29/05/2024 |  22:05 ⇒ 22:08 | Аутор: СРНА

Изложба радова са ликовне колоније Крчмарица

У Културном склоништу у Добоју вечерас је отворена изложба радова са ликовне колоније Крчмарица, која се од 2018. године организује на планини Озрен.
Добој - изложба - Фото: СРНА
Добој - изложбаФото: СРНА

Представљени су радови академских сликара Павла Ристичевића, Ирине Черњавски Шантић, Чедомира Кесића, Милована Чикића, Бранислава Ковачевића, Гордане Заклан, Јагоде Шестић, Ненада Војчића, Бранислава Марковића, Драгане Грашар, Драге Симића и Јована Спасића.

Изложбу је отворио академски сликар Павле Ристичевић који је рекао да је представљено тридесетак радова од око 200 слика које су настале током пет ликовних колонија.

- Кориштене су различите технике укључујући акварел, а од мотива доминарају портрети и пејзажи - навеои је Ристичевић, који за планину Озрен каже да је садржајно веома инспиративна.

Према његовим ријечима, од оснивања 2018. године на колонији су учествовали позната сликарска имена из Србије и Републике Српске.

Он каже да је ова ликовна колонија настала на иницијативу Удружења за развој сеоског туризма и чувања традиције Крчмарица - Старо насљеђе и да се одржава у кампу Параглајдинг клуба Парагост на локалитету Околишта.

Предсједник Удружења Крчмарица - Старо насљеђе Петар Тубић најавио је да ће и ове године бити организована ликовна колонија, шеста по реду, за чије одржавање постоји велико интересовање због стваралачког амбијента и креативног дружења.

Радови се могу погледати у Галерији Културног склоништа сваким даном од 17.00 до 21.00 час.