latinica  ћирилица
26/07/2024 |  11:47 ⇒ 11:51 | Аутор: РТРС

Друго вече ША Фест-а у Приједору обиљежио "Буч Кесиди" (ФОТО)

Пети Меморијални арт фестивал ША Фест настављен је у четвртак наступом рок бенда "Буч кесиди" у фестивалској "Антистрес зони", саопштено је из организације овог фестивала.
Буч Кесиди - Фото: Уступљена фотографија
Буч КесидиФото: Уступљена фотографија

Панчевачки двојац фуриозном свирком одушевио је расплесану публику, пруживши један од најбољих наступа ША феста.

Након "Буч кесидија", на афтерпартију, наступио је београдски ди џеј Дејан Милићевић, један од пионира техно сцене у Србији, настављујући да испоручује плесне ритмове.

Публика на ША Фесту (Фото: Уступљена фотографија)

Нешто раније током дана у "Арт кутку", испред Галерије "Сретен Стојановић", одржана је још једна ликовна радионица за дјецу на којој су новим нараштајима "града сликара" чланови Удружења ликовних умјетника Приједора на забаван начин показали основне сликарске технике и начине на који да на папир пренесу своју креативност.

Посјетиоци испред Галерије и даље имају прилику да виде изложбу плаката о теми насиља на интернету студената академија ликовне умјетности у Бањалуци и Новом Саду, а у самој Галерији изложбу графичког дизајна бивше Југославије "Yugo Logo". Ту су и били и чланови Удружења "Невен", удружења дјеце са потешкоћама у развоју који су својим вриједним рукама израдили сувенирске магнете само за ША Фест.

"Антистрес" зона била је у знаку музичких и еколошких радионица које су одржали чланови Центра за животну средину и Музички атеље Rock симфонија.

На малом градском тргу поново је одржан ША кидс програм за малишане. Наступили су "ХАОС аниматори" који су дјеци пружили едукативно-забавни програм у којем није недостајало игре, плеса и смијеха, али ни акробација.

ША Кидс (Фото: Уступљена фотографија)

Главни Музички дио програма ША феста почиње вечерас када ће у ША лајв зони у Љетној башти наступити Партибрејкерс, Саншајн, Артан Лили, Бигру & Паја Кратак и приједорски Ехо Радар.

У "Електро парку" у Старом граду за плес до раних јутарњих сати биће задужени легендарни њемачки ди џеј Ian Pooleu, као и Марко Милосављевић, Кобаyа, Данијел Кевић и Wade Newhous.

ША фест је меморијални фестивал посвећен приједорском умјетнику и музичару Далибору Поповићу Микши. Одржава се у Приједору, а приход од фестивала усмјерава се у истоимену фондацију која подржава талентоване умјетнике и њихов ауторски рад.

ША фест ове године не би био могућ без подршке институција Републике Српске и Града Приједора, који је покровитељ фестивала.

Генерални спонзор фестивала је Јелен пиво.

ША фест подржали су и Тропик, Ред бул, Вивиа вода, Туристичка организација града Приједора, НЛБ банка, Аустронет, Мира, Аи џин и Газдина ракија и Арселор митал.

Генерални медијски покровитељ је Free radio Приједор, а покровитељ Српска инфо.