latinica  ћирилица
29/05/2024 |  08:39 ⇒ 08:40 | Аутор: РТРС

Бањалука: Мјере притвора због обљубе са дјететом млађим од петнаест година

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука након испитивања осумњичених лица Л.Н. рођен 1994. године из Бањалуке и Д.С. рођен 1989. године из Бањалуке, упутио је данас приједлог за одређивање мјере притвора Окружном суду у Бањалуци, због постојања основане сумње да су починили кривично дјело обљуба са дјететом млађим од петнаест годин, на штету дванаестогодишњакиње.
Окружно јавно тужилаштво Бањалука - Фото: РТРС
Окружно јавно тужилаштво БањалукаФото: РТРС

- Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања основане бојазни које указују да ће осумњичени уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, и из разлога ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњичених резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда и узнемирењу јавности - наводи се у саопштењу наведедног Тужилаштва.

Како се додаје у саопштењу, о приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.