latinica  ћирилица
28/05/2024 |  07:26 ⇒ 15:06 | Аутор: РТРС

РТРС плус, 10.00 - НСРС о извјештају о раду Министарства унутрашњих послова Српске

Сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена данас посланичком расправом о извјештају о раду Министарства унутрашњих послова Републике Српске за 2023. годину.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Пренос засједања пратите од 10 часова на РТРС плус и нашем порталу.

На дневном реду су и извјештај о раду и финансијски извјештај Комисије за концесије Републике Српске за 2023. годину, те годишњи извјештаји за прошлу годину Омбудсмана за дјецу и Високог судског и тужилачког савјета БиХ.

Посланици ће разматрати и годишњи извјештај о резултатима активности Институције омбудсмана за људска права БиХ за прошлу годину, информацију о одлукама о помиловању у 2023. години, као и информацију о обавезама које за БиХ и Републику Српску проистичу из процеса придруживања ЕУ са прегледом мјера и активности реализованих током 2023. године.

На дневном реду је и приједлог одлуке о прихватању задужења Републике Српске код Развојне банке Савјета Европе по пројекту реконструкције, изградње и опремања објеката четири психијатријске установе Српске.

Посланици ће разматрати и приједлог одлуке о давању сагласности за отуђење покретне имовине - службених возила Јавном предузећу Радио-телевизији Републике Српске, као и Приједлог закона о посебном регистру и јавности рада непрофитних организација.